Languague switcher nl

Referentie Torfs Schoenen

Home » Tevreden klanten » Referentie Torfs Schoenen

Schoenen Torfs laat schoenen zien zoals ze zijn “Goede foto’s in de shop zorgen voor minder retouren”

Waarheidsgetrouwe productfoto’s in de webshop zorgen voor meer aankopen en minder retouren. Aan de vooravond van een collectie-uitbreiding zocht Schoenen Torfs daarom de beste fotografie-opstelling voor packshots. De kennismaking met de Alphashot XL kwam op het juiste moment, vertelt Frederik Wybo. Hij is bij Torfs verantwoordelijk voor e-commerce en omni-channel.

Referentie Torfs Schoenen

 

Schoenen Torfs bestaat sinds 1948. CEO Wouter Torfs is de derde generatie binnen dit Vlaamse familiebedrijf. Er zijn 73 fysieke winkels in België, plus webshops in België en sinds enkele maanden ook in Nederland. Frederik Wybo: “Torfs heeft een uitgebreide collectie schoenen met ruim 300 bekende merken in het hogere middensegment; kwalitatieve schoenen voor iedereen. Klanten ervaren bij ons vakkennis, passie voor schoenen en een hoge mate van service.”

Zomercollectie

“Onze webshopafdeling verzorgt de foto’s voor de webshop en de winkels. Ieder model schoen, laars en handtas wordt in elke kleur gefotografeerd. In ons distributiecentrum in Temse beschikten wij daartoe al over een uitstekend functionerende fotostudio; een draaiplateau tegen een wit doek met daaromheen 15 lampen. Aan de snelheid waarmee onze mensen werkten heeft het nooit gelegen, maar omdat de volgende schoenencollectie groter wordt, wilden we een tweede studio inrichten voor meer capaciteit. Vanwege alle voordelen hebben we niet gekozen voor handhaving van de traditionele opstelling, maar voor 2 Orbitvu packshotcabines van het type Alphashot XL. Die hebben de juiste afmetingen voor schoenen, maar ook voor lange laarzen en handtassen

Meteen vrijstaand

“De kwaliteit van de foto’s is beter dan we gewend waren. Vroeger namen we genoegen met een volledig witte achtergrond achter de producten. Een fotograaf had gezorgd voor instellingen waarmee onze marketingmedewerkers, zelf schoenexperts en zeker geen fotografen, overweg konden. Witte schoenen leverden echter altijd een probleem op vanwege het geringe kleurverschil met de achtergrond. Bij blinkende producten, bijvoorbeeld lakschoenen, ontstonden hinderlijke weerkaatsingen van de flitslampen. Bovendien kwamen sommige kleuren niet waarheidsgetrouw op de foto. Die natuurgetrouwe weergave vinden we bij de Alphashot XL wel. De objecten worden bovendien automatisch vrijstaand gefotografeerd, zonder dat daar een mensenhand aan te pas komt. Dat maakt het gemakkelijker om ze in reclame-toepassingen op eender welke ondergrond te plaatsen of om er een fotocollage van te maken. Aan de objecten kunnen desgewenst meteen enkele effecten worden toegevoegd, zoals schaduw. We beschikken nu ook over verbeterde 360-gradenfoto’s. Deze worden rechtstreeks in de website opgenomen en kunnen op alle apparaten worden afgespeeld. Dus op mobieltjes, tablets en desktop-computers. De meegeleverde software van de Alphashot XL zorgt daarvoor.”

Softwaremodificaties

“Leverancier van deze packshotcabines is het Nederlandse bedrijf Holland Vision. Deze firma heeft op ons verzoek gezorgd voor enkele extra softwaremodificaties en specifieke instellingen waardoor de html-, pngen jpeg-bestanden direct geïntegreerd worden in onze bestaande ERP-systemen. De oude foto-opstelling hebben we nog even laten staan. Maar nu we enkele weken met de twee Alphashots aan het werk zijn, weten we het zeker: de schoenen staan even mooi op de foto als ze in werkelijkheid zijn.

Tevreden gebruikers

Veel bedrijven kozen al voor Alphashot productfotografie van Orbitvu.
Bent u benieuwd naar hun ervaringen?

Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Bekijk de referenties