Languague switcher nl

Webshop fotografie: Wat heb je nodig?

Webshop fotografie: Wat heb je nodig?

Het afgelopen jaar zijn we massaal aan het webwinkelen geslagen. Het gevolg: een flinke stijging van de omzet van Nederlandse webwinkels en van het aantal nieuwe webshops. Door deze ontwikkeling is het nog belangrijker geworden om je als webshop te onderscheiden van de massa. Webshop fotografie is hierbij onmisbaar en kan het verschil maken tussen een klik op de bestelbutton of om het venster te sluiten. En dat laatste wil je natuurlijk niet!

Inhoudsopgave

Webshop fotografie

Heb je ooit wel eens iemand horen praten over een webshop met alleen maar lange teksten en hoe fijn ze dat vonden? Waarschijnlijk niet. Een webwinkel heeft nu eenmaal visuele aankleding nodig in de vorm van fotografie en afbeeldingen. Webwinkel fotografie kan de doorslaggevende factor zijn voor klanten om voor jouw webwinkel te kiezen in plaats van die van de concurrent.

Wat heb je nodig voor webwinkel fotografie?

In een fysieke winkel kan de klant artikelen passen, voelen en ervaren. Met productfotografie wil je hetzelfde bereiken, maar dan via het scherm. Hierom zijn goede productfoto’s misschien wel het belangrijkste onderdeel van webshop fotografie. Ze halen nieuwe bezoekers over om daadwerkelijk klant te worden en zorgen tegelijkertijd voor minder retourzendingen, omdat het product precies is zoals verwacht.

De bekendste vorm van productfotografie voor een webshop is packshot fotografie. Hierbij fotografeer je producten tegen een witte achtergrond. Daarna moeten de foto’s vrijstaand gemaakt worden. Dit wordt ook wel vrijstellen genoemd.
Op deze manier benadruk je de eigenschappen van het product, met als doel een zo goed mogelijk beeld van de werkelijkheid te geven. In webwinkels wordt deze vorm van fotografie vaak gebruikt voor productoverzichten omdat dit een stuk rustiger oogt.

 

 


Om goede productfoto’s te kunnen maken, heb je de volgende zaken nodig:

Een goede camera
Als eerste heb je, voor de hand liggend, een camera nodig. En dat hoeft er echt geen van duizenden euro’s te zijn maar kies er het liefste wel eentje waarvan je de belichting zelf kunt instellen zodat je met het licht kunt spelen.

Een witte achtergrond
Op een witte achtergrond komen de meeste producten het beste over door het grote contrast. Bovendien helpt het in de bewerkingsfase, want aanpassingen zijn met een effen achtergrond snel gemaakt. Je kunt bij fotospeciaalzaken een witte rol papier kopen en met plakband of tape strak bevestigen.

De juiste belichting
Het meest ideale licht is studioverlichting. Daglicht zal zich namelijk verplaatsen en is daardoor niet altijd hetzelfde. Studiolampen zijn hier je beste vriend! Zo kun je het product van twee kanten belichten en wordt schaduw voorkomen. Schaduw zorgt ervoor dat de details van het product minder zichtbaar zijn of wegvallen.

Handige tools
Ook een statief voor je camera is handig om te hebben. Dit zorgt ervoor dat je al je foto’s in dezelfde positie neemt én je je handen vrij hebt.

Software voor nabewerking
Met een nabewerkingsprogramma kun je de aandacht leggen op de plekken die uitgelicht moeten worden en foutjes corrigeren.

Zit DIY in je DNA? Dan kun je simpele productfotografie natuurlijk vrij eenvoudig zelf oppakken. Is dat niet het geval, dan kun je er ook voor kiezen om het uit te besteden aan een productfotograaf. Dit kost alleen meer tijd en alles voor één product regelen is vaak niet de mooite dus ga je zaken opsparen. De derde optie is om een fotostudio aan te schaffen die het werk voor je uit handen neemt. En dat is precies waar Orbitvu je bij kan helpen! De compacte fotostudio’s van Orbitvu besparen je veel tijd en geld, leveren keer op keer topkwaliteit, en dat in het comfort van je eigen huis of kantoor.

Orbitvu fotostudio in huis

De fotostudio’s van Orbitvu maken in een handomdraai perfect belichte en direct vrijstaande foto’s
waar geen nabewerking meer voor nodig is. De Orbitvu product fotostudio’s zorgen namelijk voor dezelfde achtergrond en belichting bij ieder shot. Naast 2D zijn zelfs bewegende 360° presentaties en draaiende productvideo’s hiermee mogelijk. Je bent eigen baas en kan altijd beschikken over productfoto’s van de hoogste kwaliteit. Met behulp van de slimme productfotografie software stel je de juiste afmetingen en labels in en zijn de geschoten foto’s direct klaar voor het web.

Geïnteresseerd in webshop fotografie van Orbitvu? We helpen je graag verder!

Ontvang vrijblijvend onze brochure

Snel en eenvoudig vrijstaande foto’s voor op uw website

Breng producten tot leven met 360 graden fotografie.
Het maakt niet uit wat u wilt fotograferen, wij hebben de juiste machines met toegankelijke software voor een eenvoudige en snelle workflow.