Languague switcher nl

De voordelen van een goede en unieke productfoto

Een unieke productfoto uit eigen hand heeft meer voordelen tegenover een stockfoto of productfoto van een leverancier dan u zou denken. Deze foto’s worden namelijk door meerdere bedrijven gebruikt waardoor het geen unieke content meer is.
Dat is één reden om een unieke productfoto toe te voegen op uw webshop. Waarom nog meer? Wij noemen alle voordelen van unieke productfoto’s op.

Inhoudsopgave

Hogere conversie

Klanten willen precies weten hoe een product eruit ziet voordat zij het bestellen. Vragen als ‘wat zijn de details’ en ‘hoe ziet het product er van andere hoeken uit’ komen veel voor bij online kopers. Dankzij een professionele productfoto zijn kopers sneller geneigd het product in hun winkelmandje te doen én kan de conversie tot wel 12% stijgen.

Professionele uitstraling

Duidelijke en eenduidige productfoto’s maken het verschil in de uitstraling van uw webshop. Een productfoto is het eerste wat kopers zien. Een professionele uitstraling zorgt voor een betrouwbaar gevoel waardoor bezoekers meer vertrouwen krijgen in uw bedrijf. En meer vertrouwen zorgt voor meer verkopen.

Productfoto in eigen beheer

De foto’s die u maakt, zijn van u. Er is geen overleg nodig of de foto’s voor bepaalde doeleinden (zoals online advertenties) gebruikt mogen worden en u betaalt nergens extra voor. Alle foto’s zijn zo lang u wilt naar wens te gebruiken voor advertenties, social media, website en meer. Daarnaast zijn de foto’s onderscheidend ten opzichte van uw concurrenten. Bijvoorbeeld ook door het aanbieden van extra’s zoals een 360-graden productfoto.
Als laatste verkort u nog de time to market. Bij een nieuw product, kan hij binnen minuten op de website staan en bent u niet afhankelijk van de leverancier of fotograaf.

Beter gevonden in zoekmachines

Zoekmachines zoals Google zien naast geschreven content ook foto’s. Aan de hand van de bestandsnaam en ALT-tekst van een productfoto worden ook afbeeldingen gezien en gevonden in de zoekresultaten. Stockfoto’s zijn vaak erg algemeen of worden op meerdere websites gebruikt. Eigen unieke foto’s met bijgevoegde juiste informatie geven dus een extra boost aan uw pagina in de zoekresultaten.De foto’s kunnen ook weergegeven worden als er wordt gezocht op uw zoekwoorden in de afbeeldingen-sectie van Google. Voorwaarde is wel dat de foto goed past bij de content die al op de pagina te vinden is, anders komt de zoekopdracht volgens Google niet overheen en wordt u niet goed getoond.

TIP: benut de bestandsnaam

Aan de bestandsnaam kan Google aflezen wat voor afbeelding het is. Geef de afbeelding een relevante naam met zoekwoorden en het model en vermijd het gebruik van ‘DSC01223.jpg’. Een goed voorbeeld is: ‘zwarte-leren-handtas-kelly.jpg’. Overdrijf niet en gebruik maximaal 3 á 4 woorden.

Minder retouren

Als een product niet aan de verwachtingen voldoet, sturen klanten het terug. Door middel van duidelijke en kleurechte productfoto’s van meerdere kanten, weten klanten precies wat ze op de mat kunnen verwachten. Retourpercentages kunnen tot maar liefst 17% dalen (zeker in de fashion en schoenen branche).

Handige oplossing voor een eigen productfoto

Wilt u snel en efficiënt een productfoto van uw nieuwe item? Denk dan eens aan een geautomatiseerde fotostudio. Een Orbitvu fotostudio maakt letterlijk binnen seconden een professionele productfoto die direct te gebruiken is voor uw webshop.

De exclusieve Orbitvu software zorgt direct voor een uitgesneden afbeelding zonder achtergrond en de juiste bestandsnaam, zonder dat u hier moeite voor hoeft te doen. Daarnaast is de fotostudio voorzien van een draaiplateau waardoor het item van alle kanten gefotografeerd kan worden. De perfecte en unieke productfoto voor uw webshop is nog nooit zo makkelijk geweest!

 

Ontvang vrijblijvend onze brochure

Snel en eenvoudig vrijstaande foto’s voor op uw website

Breng producten tot leven met 360 graden fotografie.
Het maakt niet uit wat u wilt fotograferen, wij hebben de juiste machines met toegankelijke software voor een eenvoudige en snelle workflow.