Languague switcher nl

Referentie Beekman B.V.

Home » Tevreden klanten » Referentie Beekman B.V.

Beekman B.V. kiest Alphashot packshotcabine “Rondom inzoomen op belangrijke productdetails”

Beekman B.V. in Apeldoorn is groothandel in onderdelen en accessoires op huishoudelijk gebied. Ook de formules Europart, Homepart en Easyfiks maken deel uit van het bedrijf. Dagelijks worden tientallen producten gefotografeerd. Beekman heeft voor de Orbitvu Alphashot 360 packshotcabine gekozen vanwege de fotografische mogelijkheden in combinatie met digitale bestandsverwerking.

Referentie Beekman B.V.

 

Het assortiment van Beekman is heel uitgebreid. Telefoonkabels, wasmachinemotoren, kogellagers, stofzuigerzakken, inktcartridges, printplaten en nog veel meer producten zijn uit voorraad leverbaar. Twee ervaringsdeskundigen vertellen over de Alphashot 360: fotografe Chelsea Remmers en webdeveloper Jan Jaap Jacobs. De een werkt er dagelijks mee, de ander is softwarematig betrokken bij de implementatie van de fotobestanden.

Serienummers

Jan Jaap Jacobs: “Beekman heeft diverse productwebsites voor consumenten en bedrijven, zoals www.homepart.nl. Daarop staat ons gehele standaardassortiment, ruim 32.000 items. Mijn eerste kennismaking met de Alphashot 360 was op een beurs, toen onze directeur Jos Beekman me wees op de stand van Rittz.com. Mijn eerste reactie na de demonstratie was: Perfect! Doorslaggevend waren de kwaliteit van de foto’s en het gemak waarmee ze automatisch vrijstaand werden gemaakt in een 360-gradenuitvoering, ook voor mobiele weergaven. Dat komt omdat het systeem gelijktijdig fotobestanden, flash en HTML5 genereert.

Mum van tijd

Fotografe Chelsea Remmers vult aan: “Toen ik bij Beekman in dienst kwam was ik nog niet goed thuis in packshotfotografie. Maar met de Alphashot 360 kon ik onmiddellijk werken. Zelfs witte, glanzende en transparante producten komen heel mooi in beeld, mede dankzij de diverse voorgeprogrammeerde belichtingsinstellingen. De cabine bevat een draaischijf waarop het product wordt geplaatst. Via onze computer bepalen we hoeveel opnamen we willen maken. Op die manier hebben we met één druk op de knop in een mum van tijd 24 vrijstaande foto’s waarmee we het object rondom in beeld brengen. Elke fotoserie krijgt zijn eigen identificatienummer, in ons geval het productnummer, zodat de afbeeldingen automatisch in de juiste servermap terechtkomen.” Met de bijgeleverde standaardsoftware zijn diverse effecten aan de foto’s toe te voegen, zoals schaduw. Beekman heeft er echter voor gekozen om de productafbeeldingen zo basic mogelijk te houden. Wel werd de bestandsafhandeling geoptimaliseerd. Jan Jaap Jacobs legt uit hoe gemakkelijk de Alphashot-foto’s zich laten aanpassen door de webdevelopers: “Er zijn bij ons kleine wijzigingen gemaakt in de documentstroom. We voorzien de foto’s achteraf namelijk van een watermerk, waarna we ze weer bij de oorspronkelijke bestanden voegen. We kunnen op die manier identieke foto’s gebruiken voor meerdere shops, terwijl ze toch allemaal hun eigen logo of webadres bevatten.”

Inzoomen

“Als je zoveel moeite steekt in het maken van goede productfoto’s, wil je natuurlijk dat iedere webbezoeker deze kan zien, ongeacht of ze worden vertoond op een desktop, tablet of telefoon.”, besluit Jan Jaap Jacobs. “De 360-graden-afbeelding is scherp genoeg om te kunnen inzoomen op serienummers en andere belangrijke details, onafhankelijk van welk device je gebruikt. Een scherpe weergave van een onderdeel kan voor onze klanten hét verschil maken. Daarom is de Alphashot 360 voor ons de beste oplossing gebleken.”

Tevreden gebruikers

Veel bedrijven kozen al voor Alphashot productfotografie van Orbitvu.
Bent u benieuwd naar hun ervaringen?

Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Bekijk de referenties