Languague switcher nl

Top 5 veel voorkomende fouten bij productfotografie

Top 5 veel voorkomende fouten bij productfotografie

Productfotografie is een vak apart. Met de juiste productfoto’s kunt u uw verkoop laten stijgen, maar met slechte foto’s kan deze ook aanzienlijk zakken en laat u geld liggen. Tegenwoordig kopen steeds meer mensen kleding, dagelijkse producten, elektra en meer online op basis van informatie én de productfoto. Waar moet u op letten bij goede productfotografie? Wij benoemen 5 veelvoorkomende fouten bij productfotografie waar u rekening mee moet houden om uwwebshop te verbeteren.

Inhoudsopgave

1 – Slechte kleurechtheid

Een foto van jouw aanbod zorgt dat klanten bij jou bestellen. De kleur van het product is hierbij misschien wel het allerbelangrijkste. De kleur van de foto moet precies hetzelfde zijn als het product die jouw klanten binnen krijgen. Als dit niet het geval is, stijgen je retouren aanzienlijk. Dat kost je niet alleen tijd maar ook nog eens geld door alle verzendkosten.

Flitsfotografie zorgt niet altijd voor de kleurechtheid die je wenst, waardoor het een tegenvaller kan zijn wanneer klanten hun pakketje uitpakken. Je ziet vaak kleurverschil als het product uit verschillende hoeken wordt gefotografeerd en op iedere foto een andere kleurtint heeft door schaduwen en verkeerd licht. De vraag is dan wat de klant binnen gaat krijgen. Probeer gebruik te maken van daglichtlampen, deze geven het beste resultaat. Dan is de afbeelding precies gelijk aan het product wat de klant ontvangt!


2 – Foto nemen van schuin boven

Bij productfotografie maken mensen vaak foto’s vanaf boven. Hierdoor krijg je niet de juiste verhouding van je product op de foto. Een simpele manier om productfoto’s aantrekkelijker te maken, is om de camera lager dan ooghoogte te positioneren. Het product op de foto krijgt meer aanzien door de lage positionering waardoor het lijkt alsof je tegen het product opkijkt.


3 – Foto’s zijn niet consistent

Verschillende foto’s qua stijl, achtergrond en positie zorgen voor veel chaos op een webshop. Het staat slordig om bij de ene foto de bovenkant te zien en bij een andere foto de zijkant in een blauwere witbalans. Daarnaast helpt het niet erg mee voor je imago. Productfoto’s die samen op een overzichtspagina komen, moeten consistent zijn. Dit houdt in:

Consistentie in je productfotografie levert niet alleen een mooi overzicht op, maar zorgt ook voor een hogere klanttevredenheid.


4 – Dure externe partijen

Externe partijen zijn zeer professioneel, maar deze hebben ook meerdere nadelen. Ze zijn niet altijd direct beschikbaar als er onverwacht een product binnenkomt en online moet of als je even snel iets moet fotograferen. Daarnaast hebben ze veel verschillende klanten en niet altijd de tijd om zich te verdiepen in jouw huisstijl. Als grootste nadeel zijn ze ook enorm duur.


5 – Geen details te zien

Voor een optimale verkoop, moeten klanten het product zo duidelijk mogelijk zien. Dit geldt niet alleen voor de belichting en de scherpte van de foto maar ook wat er op de afbeelding te zien is. Zorg dat belangrijke details zichtbaar zijn en voeg aanvullende foto’s toe van extra’s aan je product. Fotografeer verschillende kanten of zet een 360-graden foto online om een compleet beeld van het product te creëren.

Lukt het fotograferen na de tips toch nog niet zoals je had verwacht?
Dan is een geautomatiseerde fotocabine van Orbitvu een perfecte oplossing voor je. Met een fotocabine maak je binnen seconden perfecte vrijstaande foto’s die meteen voor online en print te gebruiken zijn. Alle foto’s worden direct automatisch vrijstaand gemaakt door de unieke Orbitvu software en worden perfect uitgelicht. Bekijk onze eenvoudige Station bedieningssoftware die de foto’s meteen de juiste productnaam meegeeft, wat positief is voor online zoekmachines. Bekijk onze Fotostudio’s, deze zijn beschikbaar in verschillende versies en modellen.

Ontvang vrijblijvend onze brochure

Snel en eenvoudig vrijstaande foto’s voor op uw website

Breng producten tot leven met 360 graden fotografie.
Het maakt niet uit wat u wilt fotograferen, wij hebben de juiste machines met toegankelijke software voor een eenvoudige en snelle workflow.