Languague switcher nl

Tips voor productfoto’s

Een perfecte foto zorgt voor meer verkopen in uw webwinkel, een overzichtelijke pagina en minder retouren. Maar hoe maakt u perfecte productfoto’s van een product? Houd rekening met meerdere aspecten en materialen. Wij geven tips hoe u de juiste productfoto’s maakt voor uw online bedrijf.

Inhoudsopgave

Belichting

Maak gebruik van een professionele camera die foto’s maken in groot formaat en van hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een spiegelreflexcamera, geavanceerde of systeemcamera. Om consistentie te krijgen in uw foto’s stelt u het diafragma, de sluitertijd, de ISO en de witbalans eenmalig in voordat u begint. Maak verder gebruik van een statief voor de camera of vlak oppervlak om de camera stabiel te houden.

Met de juiste belichting zorgt u voor kleurechtheid op uw productfoto. Onderbelichting laat kleuren donkerder lijken en overbelichting maakt kleuren juist lichter, wat een vertekend beeld geeft. Met goede en gelijkmatige belichting voorkomt u slagschaduw in de foto. Maak daarom gebruik van lampen die van 2 of meer kanten belichten en zet de flits op de camera uit. Gebruik bij voorkeur continue daglichtlampen en geen flitslampen om lelijke flits vlekken en witte stippen te voorkomen.

 


Achtergrond

Maak gebruik van een egale en rustige achtergrond in een lichte kleur (het liefst wit) voor het schieten van productfoto’s. Met een egale achtergrond knipt u het product eenvoudig uit in de nabewerking.


Juiste afmetingen

Fotografeer alle producten vanaf ongeveer dezelfde afstand, zo zien klanten het verschil in grootte op de overzichtspagina. Zorg ook voor een groot formaat van de foto, deze laat meer details zien dan kleine foto’s en zijn geschikt om op in te zoomen. En let er bij de instellingen van de lens op dat je geen groothoek gebruikt, maar bijvoorbeeld 45 of 60 mm.


Hoeken

Zorg dat u meerdere kanten van het product fotografeert vanuit verschillende hoeken. Hierdoor krijgt de klant een beter beeld van uw product en kan deze beter een doordachte beslissing maken.


Consistentie

Alle productfoto’s in uw webshop dienen consistent te zijn. Wat houdt dit in? Soortgelijke verlichting, afmetingen en tussenruimte. Consistentie in uw foto’s verbeteren niet alleen de uitstraling van uw pagina’s, maar maken ook het browsen door uw productaanbod eenvoudiger.


Fotostudio

Een eenvoudige manier om productfoto’s te maken met een constante kwaliteit is door middel van een fotostudio. In een fotostudio gaat het fotograferen automatisch, is er een vaste cameraopstelling en een draaiplateau zodat alle kanten van het product gefotografeerd kunnen worden. De Orbitvu fotostudio’s zorgen voor kwalitatieve topfoto’s zonder veel moeite. U krijgt direct vrijstaande beelden door de geïntegreerde belichting waardoor er geen nabewerking meer nodig is. U beschikt snel en flexibel over de juiste beelden voor uw webshop.

De juiste productfoto voor uw webwinkel maakt u dus niet zomaar. Het kost tijd en moeite maar het resultaat is het allemaal waard. Om het u een stuk handiger te maken, raden wij een fotostudio aan. Een Orbitvu fotostudio maakt, belicht en knipt de foto direct uit zodat hij meteen online geplaatst kan worden.


Bekijk de video
Ontvang vrijblijvend onze brochure

Snel en eenvoudig vrijstaande foto’s voor op uw website

Breng producten tot leven met 360 graden fotografie.
Het maakt niet uit wat u wilt fotograferen, wij hebben de juiste machines met toegankelijke software voor een eenvoudige en snelle workflow.