Languague switcher nl

Referentie Tom Schoenen

Home » Tevreden klanten » Referentie Tom Schoenen

Foto’s voor catalogus, internet en eigen portfolio

Drunen is een plaats in de Langstraat, van oudsher het gebied waar de leder- en schoenindustrie geconcentreerd is. Daar is ook Rembrandt Schoenen BV gevestigd. De merknaam TOM Schoenen is bekend in de markt van maatschoenen, semi-orthopedie en schoendetailhandel. Voor golfers maakt deze authentieke schoenfabriek maatschoenen onder het merk Van Cromvoirt. Directeur-eigenaar Pieter van Cromvoirt kocht de Orbitvu Alphashot XL productfotocabine toen hij een glossy catalogus ging uitbrengen en vindt sindsdien steeds vaker toepassingen waarvoor de Alphashot XL bijna onmisbaar is.

Referentie Tom Schoenen

 

TOM Schoenen en Van Cromvoirt golfschoenen worden geheel in eigen huis vervaardigd met zorg en vakmanschap. Onze grootste klantgroep is de semi-orthopedische vakhandel in Nederland, België, Duitsland en op de Nederlandse Antillen, waar de particuliere klant zijn nieuwe paar kiest en laat aanmeten. De actuele collectie van TOM Schoenen is zojuist gelanceerd. Daarin nog meer zeer draagbare en eigentijdse ontwerpen. We laten de modellijnen zien in onze nieuwe catalogus en maken daarbij gebruik van zowel sfeer- als productfoto’s.

Vrijstaande productafbeeldingen

Fotografie speelt binnen onze familie een grote rol. Mijn broer is beroeps- en ik hobbyfotograaf. Om eerlijk te zijn, zijn we beeldpuristen. Tijdens de voorbereidingen van onze catalogus ontdekten we dat we de mogelijkheid misten om onze schoenen goed en snel in beeld te brengen; naar onze standaard was goed eigenlijk nooit goed genoeg. Per packshot waren we dus een aanzienlijke tijd in de weer met reflectieschermen en camera-instellingen om de perfecte plaat te schieten. Nadien moesten we deze nog nabewerken en vrijstaand maken. Bij de kennismaking met de Orbitvu Alphashot XL waren we aanvankelijk zeer sceptisch. Maar toch zagen we al snel de voordelen. Met één klik beschikken we over vrijstaande productafbeeldingen vanuit alle aanzichten. De lichtval in de packshots is constant. In de meeste gevallen is dit een voordeel. Als het heel nauw komt, bijvoorbeeld bij een model met een gepoetste neus, zetten we wel eens een reflectieschermpje neer om de schoen nog beter te laten uitkomen.

 

Rendement

We hebben een andere camera met een andere lens in de machine geplaatst omdat we dat vanuit fotografenoogpunt tóch een verfijndere combinatie vonden. Orbitvu werkt niet met een instelbaar kleurprofiel. Dat vond ik opmerkelijk. Ik dacht dat ik dat ging missen. Maar de foto’s zijn door ons communicatiebureau direct als PNG-bestand met transparante achtergrond in de opmaak van de catalogus geplaatst met een uitstekend eindresultaat. Deze zijn tevens geschikt voor posters en banners. En voor internet natuurlijk. Daar beschikken we bovendien meteen over draaibare 360-gradenweergaven. We leggen ten behoeve van ons portfolio ook speciale unieke uitvoeringen vast en maken werkplaatsinstructies over de opbouw van de modellen. Onverwacht vaak krijgen we sinds de aanschaf trouwens via relaties de vraag of we hun producten kunnen fotograferen. Van kunststof machineonderdelen tot bijouterieën. Dat zal nooit onze corebusiness worden, maar levert wel een bijdrage aan het rendement van de cabine.

High-end

De Orbitvu Alphashot XL is een fantastisch apparaat dat fijn werkt. In de standaard geleverde configuratie zijn de foto’s al van hoge kwaliteit – dat moet ook wel, want je doet deze investering niet omdat je slechts een leuk kiekje wilt maken – en met een beetje extra kennis en de juiste apparatuur bereiken we hiermee zelfs high-end productfotografie. Holland Vision is ontvankelijk voor tips en vragen. Bovendien komen vanuit Orbitvu regelmatig software-updates met verbeterde functionaliteiten. We hebben momenteel al ruim 1500 foto’s gemaakt, naar volle tevredenheid.

Tevreden gebruikers

Veel bedrijven kozen al voor Alphashot productfotografie van Orbitvu.
Bent u benieuwd naar hun ervaringen?

Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Bekijk de referenties