Languague switcher nl

Referentie Schuurman Schoenen

Home » Tevreden klanten » Referentie Schuurman Schoenen

Schuurman Schoenen fotografeert collecties voortaan met Alphashot XL “We tonen de schoen zoals deze écht is”

Hoe fotografeert een webshop op de snelste manier wisselende schoencollecties? Zelfs als het hoge laarzen betreft? Haarscherp en meteen vrijstaand? Met de Alphashot XL natuurlijk! Sinds kort staat deze packshotcabine bij Schuurman Schoenen.

De nieuwe collectie is inmiddels rondom in beeld gebracht. Harry van Essen, bij Schuurman Schoenen verantwoordelijk voor research & development, vertelt over zijn ervaringen met de Alphashot XL, die door Holland Vision (www.rittz.com) op de markt wordt gebracht.

Referentie Schuurman Schoenen

Demonstratie

Harry van Essen: “Schuurman heeft 43 schoenenwinkels met een uitgebreide webshop, 9 Intersportwinkels en een groothandel in teamsportartikelen. Het gezicht van onze winkels is identiek aan dat van onze webshop: een winkel waar je je thuis voelt en waar je goed geholpen wordt. We werken omnichannel: offline en online zijn even belangrijk. Daarom verwijzen we vanuit de webshop naar de winkels en geven webzuilen in de winkels toegang tot onze complete voorraad. Zo hoeven we nooit nee te verkopen.” “Hoe toegankelijk en uitnodigend ook, ons bedrijf is achter de schermen sterk geautomatiseerd. Zo ook de afdeling die de producten online brengt. Met de Alphashot XL hebben we sinds de installatie in februari naar schatting 700 schoenen gefotografeerd. Eerst lieten we dit werk buiten de deur doen. Onze fotograaf leverde uitstekend werk, maar we liepen tegen twee dingen aan: hoge kosten en vertraging door het heen-en-weersturen van producten. Fabrikantenfoto’s boden geen soelaas. Een rustige, overzichtelijke webshop stelt namelijk strikte eisen aan achtergrondkleur en positionering.

 

 

Hoeken

“We zochten al jaren naar een hoogwaardige manier om in eigen huis packshots te maken, maar vonden pas een geschikt systeem na een kennismaking met de mensen van Holland Vision. Die hadden een bruikbaar antwoord op elke vraag. De aanlooptijd bleek erg mee te vallen. Na een instructie van één dag konden we er al behoorlijk mee uit de voeten. Het ging zelfs gemakkelijker dan we dachten. Een voorbeeld: we deden aanvankelijk ontzettend ons best om de schoen voor het hoofdshot handmatig in precies de juiste 45-gradenstand op de computergestuurde draaischijf te plaatsen. Niet zo’n succes, want iedere keer week de positionering net teveel af. Totdat iemand bedacht om de schoen gewoon lijnrecht in de Alphashot XL te plaatsen en de draaischijf het werk te laten doen. Je kunt immers zelf aangeven vanuit welke hoeken de foto’s genomen worden. Toen ging het snel. In dezelfde seconde dat de opnamen zijn gemaakt, zijn ze bovendien al vrijstaand. Onze database pakt feilloos de juiste foto’s en filmanimaties op en plaatst deze bij het juiste product op de website. De foto’s zijn van zeer hoge kwaliteit. We gebruiken ze ook voor drukwerk, zoals folders en winkelreclame.”

Kleurtint

“We tonen de schoen zoals deze écht is. Een perfecte foto met producten in de juiste kleurtint en zonder onnodige reflectie. De internetconsument ziet zijn model dus precies naar waarheid. Dit leidt ook nog eens tot minder retouren. Ook dát hebben we aan de Alphashot XL te danken.

Tevreden gebruikers

Veel bedrijven kozen al voor Alphashot productfotografie van Orbitvu.
Bent u benieuwd naar hun ervaringen?

Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Referentie Orbitvu
Bekijk de referenties