Languague switcher nl

Waarom goede productfotografie voor marketplaces onmisbaar is

Waarom goede productfotografie voor marketplaces onmisbaar is

Dat de invloed van online marketplaces dagelijks toeneemt, is zichtbaar in jouw processen. Om je product op bijvoorbeeld Amazon, bol.com of Zalando in de spotlights te zetten, is professionele productfotografie voor marketplaces essentieel. Klanten kunnen het product immers niet zien of aanraken. En je weet wat ze zeggen over eerste indrukken: you never get a second chance to make a good first impression! Niet alleen de kwaliteit van de beelden is van doorslaggevend belang, iedere marketplace heeft ook nog eens zijn eigen richtlijnen. In deze blog lees je wat investeren in productfotografie voor marketplaces je oplevert.

Inhoudsopgave

Onderscheidende productfotografie

Door de opkomst van marketplaces heeft ook onderscheidende foto- en videocontent een enorme vlucht genomen. Toch wijst de praktijk uit dat retailers nog vaak meeliften op content van fabrikanten, leveranciers en soms zelfs databanken. En daar kom je tegenwoordig eigenlijk niet meer mee weg, want productfotografie voor marketplaces vraagt veel meer dan alleen een aantal sprankelende beelden. Je wilt tenslotte niet vier keer hetzelfde doen.

Wie bijvoorbeeld foto’s voor Amazon aanlevert, zal zich verbazen over de gestelde eisen. Daarbij kun je denken aan afmetingen, minimale resolutie, schaduwgebruik en de presentatie. Het laatste wat je wilt, is dat je product wordt geweigerd vanwege verkeerde foto’s. Alles bij elkaar kan productfotografie voor marketplaces dus uitmonden in een kostbare en tijdrovende klus.

Wat heb ik nodig?

Oké, je hebt besloten dat je wilt investeren in productfotografie voor marketplaces. Maar wat staat je dan precies te wachten? Wie kiest voor productfotografie van Orbitvu, verzekert zich van een geautomatiseerde workflow. Dat betekent onder andere dat de beelden direct vrijstaand zijn. Nabewerking? Niet meer nodig. Nadenken over de manier van fotograferen, de opnamehoek en de belichting? Dat regelen wij voor je. Omdat Orbitvu opnametemplates aanmaakt, zijn jouw kwalitatief hoogwaardige foto’s voor bijvoorbeeld Amazon in een mum van tijd gereed én voldoen ze aan alle richtlijnen.

In de export templates worden alle parameters en vereisten die een marketplace stelt, vastgelegd. Met of zonder schaduw, inclusief de bijpassende achtergrond en juiste afmetingen. Bij het maken van de productfoto’s voor marketplaces is het slechts een kwestie van de templates selecteren, waarna de foto’s volautomatisch worden gemaakt en opgeslagen op de gewenste locatie. De foto’s kun je via een koppeling zelfs rechtstreeks in de feed plaatsen, van waaruit de marketplace van content wordt voorzien. En dat in een handomdraai!


Bespaar kosten en tijd

Voor bezoekers moet een product er niet alleen realistisch uitzien, maar ook aanspreken. What you see is what you get! Als je jouw productfotografie voor marketplaces zichtbaar wil maken met zo min mogelijk inspanningen, vraagt dat natuurlijk om een bepaalde investering. Maar hoe meer visuele content je online biedt, des te beter je de klant aan je weet te binden. Met productfotografie voor marketplaces van hoge kwaliteit bespaar je ook nog eens op kosten en tijd. Tel uit je winst!

Ontvang vrijblijvend onze brochure

Snel en eenvoudig vrijstaande foto’s voor op uw website

, wij hebben de juiste machines met toegankelijke software voor een eenvoudige en snelle workflow.