Languague switcher nl

Meer winst uit uw webshop? Bespaar op deze 3 kosten met packshot fotografie

Een eigen webshop geeft ontzettend veel voldoening, maar een webshop onderhouden vergt stiekem meer werk dan u in de eerste plaats zou denken. Voorraad inkopen, productfoto’s uploaden, productomschrijvingen maken, pakketten versturen en retouren afhandelen. Als uw webshop eenmaal loopt, gaat het erom zoveel mogelijk winst te genereren. Dit doet u niet alleen door te groeien, maar ook door te besparen! Investeer eenmalig in een geautomatiseerd packshot fotografie systeem en bespaar voortaan op 3 grote kostenposten.

Inhoudsopgave

Kostenpost 1: Arbeidsuren

Wie zich bezighoudt met productfotografie weet hoeveel uren goede productfoto’s kosten. Het opbouwen van de fotostudio, het goed instellen van de camera, zoeken naar de juiste belichting, de nabewerking etc. Het kost veel tijd, zeker als u veel producten in de webshop heeft. Dat terwijl de tijd altijd al vliegt en u dit graag aan andere zaken besteedt. Het is goed mogelijk dat u ruim een uur bezig bent om het product op de website te plaatsen met goede productfoto’s. Met geautomatiseerde packshot fotografie bent u gemakkelijk tot 20 keer sneller klaar met een productpagina. Op deze manier kunt u in dezelfde tijd wel 20 meer foto’s plaatsen in uw webshop.

Besteedt u productfotografie uit aan een fotograaf, dan betaalt u naast arbeidsuren al gauw voor reiskosten en heeft u te maken met een minimale afname van foto’s. Met een geautomatiseerd packshot fotografie systeem vermindert u deze arbeidskosten drastisch. Foto’s worden razendsnel in constante kwaliteit gemaakt en nabewerking is niet meer nodig.


Kostenpost 2: Fotografie apparatuur

Productfotografie is niets zonder goed fotografie apparatuur. Als u net begint neemt u vaak genoegen met een eenvoudige camera en simpele fotostudio. Wordt u er echter beter in, dan nemen uw eisen betreft fotografie apparatuur en uitrusting toe. Van camera, statief en flitslichten tot opnametent en een studio achtergrond, u heeft het. Het upgraden en uitbreiden van uw uitrusting brengt steeds opnieuw kosten met zich mee. Net als het onderhoud. Met een starterskit (camera, achtergrond, statief, flitslichten) zit u al snel aan de 1500 euro en dan zit de bewerkingssoftware hier niet eens bij.

Maakt een professionele fotograaf de productfoto’s, dan wordt de apparatuur doorberekend in de fotoprijs of betaalt u apart de kosten voor de studio. Hierbij betaalt u gemakkelijk 6 tot 25 euro per productfoto. Zou u foto’s in 360 graden willen, dan schieten de kosten omhoog naar 100 euro per foto. Wie in één keer kiest voor een geautomatiseerd packshot systeem beschikt direct over de juiste fotografie benodigdheden, zonder extra of verborgen kosten.


Kostenpost 3: Retourzendingen

De laatste kostenpost zijn de retourzendingen. Het komt misschien niet als eerste in u op, maar kwalitatieve packshots dragen bij aan minder retouren. Klanten kunnen het product op basis van de productfoto’s immers goed beoordelen. Dit is zeker het geval bij 360 graden productfotografie, waarbij de klant het product van alle kanten kan bekijken. En dat betekent dat u minder kosten maakt voor het verpakken, verzenden en beoordelen van het geretourneerde product. Daarnaast voorkomt u dat producten onnodig tijdelijk uit voorraad zijn. Verschillende ondernemers hebben de retourzendingen zien dalen met 5-10%. Tijdsbesparing voor u en tegelijkertijd meer tevreden klanten.

 


Bekijk de video


Bekijk de video
Ontvang vrijblijvend onze brochure

Snel en eenvoudig vrijstaande foto’s voor op uw website

Breng producten tot leven met 360 graden fotografie.
Het maakt niet uit wat u wilt fotograferen, wij hebben de juiste machines met toegankelijke software voor een eenvoudige en snelle workflow.