Languague switcher nl

Het succes van productvideo’s voor webshops

Het succes van productvideo’s voor webshops

Productvideo’s voor webshops winnen de laatste jaren steeds meer terrein. Toch wijst de praktijk uit dat de kracht van bewegende beelden nog altijd wordt onderschat. Maar waarom eigenlijk? Wachten is helemaal niet nodig! In deze blog leest u wat starten met productvideo’s u oplevert.

Inhoudsopgave

De aantrekkingskracht van video

Met een video vertaalt u statische offline content eenvoudig naar dynamische online content. Video’s bevatten namelijk bewegingsemotie. Dat betekent dat ze het menselijke brein triggeren; veel meer dan dat saaie, lange productteksten dat doen. Daarbij helpen productvideo’s de consument om zonder al te veel moeite een product beter te begrijpen en te gebruiken. Hoe uitvoeriger iemand een product kan bekijken, hoe sneller wordt overgegaan tot aankoop.

Naast het aanbieden van productvideo’s kunt u ook denken aan bijvoorbeeld servicevideo’s. Die hebben niet alleen een praktisch doel, namelijk om de consument zelf problemen te laten oplossen, maar zorgen ook voor minder retouren.

Stijg met stip in zoekmachines

Natuurlijk, SEO-geoptimaliseerde teksten en afbeeldingen zorgen voor betere resultaten in zoekmachines. Maar wist u dat ook productvideo’s u daarbij helpen? Door productvideo’s te koppelen aan producten in uw webshop, zorgt u namelijk voor een betere vindbaarheid van uw producten. Hoe meer soorten content u aanbiedt, hoe hoger de conversie in uw webshop is.

Omdat productvideo’s uw webshop een gezicht geven, ontwikkelt u tegelijkertijd een sterkere band met de consument. Video’s zorgen ervoor dat uw webshop betrouwbaar overkomt en u eenvoudig service kunt bieden. Zo bent u in staat om met uw product impact te creëren en uzelf te onderscheiden.

Dit heeft u nodig voor de perfecte productvideo

Oké, u wilt een productvideo maken. Maar hoe doet u dat? Het is essentieel om een productvideo zo kort en bondig mogelijk te houden. Bespreek de hoofdlijnen en wat andere relevante informatie. Ga geen video maken om het video maken, want langer is niet altijd beter. Wat u nodig heeft? Een goede camera en eventueel een cabine. Hanteer tijdens het opnemen altijd dezelfde stijl en probeer de setup bij iedere video intact te houden. Om de focus bij het product te houden, is de uniformiteit in uw productvideo’s enorm belangrijk. Zo leidt de omgeving de aandacht niet af van waar het om draait: uw product.

Wilt u starten met het maken van productvideo’s voor uw webshop? Neem dan contact met ons op. Op onze website vindt u alle informatie over zowel hardware als software.


Video gemaakt in de Fashion Studio


Ontvang vrijblijvend onze brochure

Snel en eenvoudig vrijstaande foto’s voor op uw website

Breng producten tot leven met 360 graden fotografie.
Het maakt niet uit wat u wilt fotograferen, wij hebben de juiste machines met toegankelijke software voor een eenvoudige en snelle workflow.